Jocul de ruletă este indiscutabil cel mai accesat joc de masă de către gambleri. Considerată pe bună dreptate regina jocurilor de masă, ea este apreciată pentru modalitatea simplă de joc dar şi pentru adrenalina la cote maxime pe care o induce jucătorilor. Ușor de jucat, inovativă și pe alocuri extrem de palpitantă, ruleta cucereşte prin variațiile jocului pe care le aduce fiecărui client, fie că se joacă live sau în clasic. Dacă nu cunoaşteţi foarte bine acest joc, vă recomandăm să-l încercaţi pentru prima oară în versiunea fără plată.

Regulile jocului de ruletă

Toţi gamblerii ştiu că ruleta reprezintă de fapt un disc rotitor prevăzut cu 37 de diviziuni, unde bila aruncată de dealer îşi va găsi destinaţia finală. Numerele de pe roata ruletei încep de la 1 şi se termină la 36, fiind împărţite în 2 culori, roşu şi negru. La aceste 36 de numere se adăugă numărul 0, ceea ce dă avantajul casei, sau profitul acesteia.

  • La ruleta europeana, de pildă, aceasta margine este situată la 2,72{d973eb11a70c280fa9555dd618ce2e25d982148e009ca1404680ca66096fcd51}, ceea ce înseamnă că acest procent este câştigul casei la fiecare pariu plasat de gambleri. Această marjă face însă loc unor câştiguri speciale pentru jucătorii determinaţi, mai ales dacă mizele practicate sunt mari.

Odată ce playerii au decis care este jocul de ruletă unde doresc să plaseze pariuri, îşi vor declina această intenţie începând efectiv jocul. Cu ajutorul jetoanelor aflate la îndemână, care au diverse valori, îşi vor plasa pariurile pe numerele favorite de ruletă  şi vor aştepta lansarea bilei pe roată de către dealer.

Tipurile de pariu care se pot plasa la jocul de ruletă

Pariul pe un singur număr este pariul suprem, care este însă greu de prins, pariorii cu experienţa alegând să îşi plaseze mizele pe cu totul alte pariuri. Din gama posibilităţilor de pariere pe care le are la dispoziţie un jucător fac parte:

Pariurile de tip interior presupun existenţa a 4 tipuri de pariuri majore pe care gamblerii le pot plasa în această secţiune. Acestea sunt:

  • Pariu pe un număr, inclusiv 0, care este cotat cu un multiplicator de x36
  • Pariu pe 2 numere, cunoscut sub denumirea de SPLIT, pariu cotat cu un multiplicator de x18
  • Pariu pe 3 numere, de tip stradă, unde jucătorii pariază pe 3 numere consecutive, care aduce o cotă de 12
  • Pariu pe 4 numere, de tip colţ sau corner, care dă oportunitatea jucătorilor de a paria pe 4 numere alăturate şi aduce o cotă de 9

Pariurile de tip exterior, care se împart în:

  • Roşu/Negru, care oferă o cotă de 2
  • Par/Impar, cu aceeaşi cotă de 2
  • Pariu pe 12 numere, de tip duzină, creditat cu o cotă de 3
  • Pariu de tip coloană, care aduce aceeaşi cotă de 3

Ruleta continua să fie preferata jucătorilor de casino online prin simplitatea regulilor de joc dar şi prin câştigurile care se pot obţine la acest joc. Gamblerii nu au altceva de făcut decât să îşi pună norocul la treabă, să parieze inspirat şi să colecteze cât mai des câştigurile obţinute.

2 Thoughts on “Ghid de joc la ruletă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *